Videokonsultationer er brugbare i tilfælde, hvor der ikke kræves fysisk undersøgelse.

Via videokonsultaioner kan vi klare mange ting, hvor I ikke behøves at tage fri fra arbejde eller bruge tid på at komme ned i lægehuset.  

En Videokonsultation kan bookes via hjemmesiden og via Min Læge app'en. 

GUIDE: SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL VIDEO-KONSULTATION

Du skal bruge en mobiltelefon med kamera og dataforbindelse – det har stort set alle nyere mobiltelefoner/smartphones.

Alternativt kan du bruge en iPad eller tablet-computer med internetforbindelse.

Du får også brug for din Nem-ID til den første gang, du skal logge ind.

SÅDAN DOWNLOADER OG INSTALLERER DU APP’EN TIL VIDEO-KONSULTATIONEN

På din mobiltelefon eller iPad skal downloade en app (et lille program), som bruges til at afvikle video-konsultationen. 

Hvis du har en iPhone eller iPad fremstillet af Apple, kan du hente Min Læge-app’en gratis i App Store ved at klikke her.

Hvis du har en Android smartphone eller tablet-computer (f.eks. Huawei eller Samsung), kan du hente den gratis Min Læge-app i Google Play-butikken ved at klikke her.

Følg blot instruktionerne på skærmen – altså download og åbn app’en.

SÅDAN LOGGER DU IND – FØRSTE GANG

Når du åbner Min Læge-app’en første gang, bliver du bedt om at acceptere brugervilkårene.

Derefter skal du bruge din NemID, så app’en kan finde ud af, hvem du er – og så finder app’en automatisk ud af, hvem din læge er, så I kan få forbindelse med hinanden.

Følg blot instruktionerne på skærmen. Kommer du til at taste forkert, så får du besked på skærmen – og så kan du bare prøve igen. Der sker ikke noget ved det.

Når app’en har accepteret dit NemID-login, skal du vælge en PIN-kode. Det er en fire-cifret talkode. Du bestemmer selv de fire tal – det skal blot være en kode, som du har nemt ved at huske. PIN-koden kan du bruge næste gang, du logger ind, så du ikke behøver bruge NemID hver gang.

Tip: Hvis du er bange for at glemme din PIN-kode, så skriv den på et stykke papir og gem papiret et sikkert sted (ikke sammen med din mobiltelefon).

Når du har valgt en PIN-kode, bliver du bedt om at bekræfte dit valg af kode – du skal altså taste den samme kode én gang til… og så skulle du gerne være klar!

SÅDAN STARTER DU EN VIDEO-KONSULTATION

Tryk på video-ikonet på skærmen, hvor der står “Start videokonsultation” og følg instruktionerne på skærmen.

Undervejs bliver du bedt om at bekræfte eller give tilladelse til, at lægen må få adgang til billeder, lyd og video. Der kan også være formuleringer om, hvor vidt lægen må “optage” samtalen. Du har den samme fortrolighed i samtalen med lægen, som når I mødes ansigt-til-ansigt, men her er det altså særlig vigtigt, at du giver lov til, at lægen får adgang til at kigge og lytte med – ellers kan lægen jo hverken se eller høre dig, når forbindelsen går i gennem… Så det skal du blot svare “TILLAD” til, når du bliver spurgt.

Du får også mulighed for at kontrollere, at dit kamera og din lydforbindelse er i orden, inden du når helt ind i “venteværelset”.

Hvis du kan se dig selv på skærmen, så virker videokameraet, som det skal. Ellers følg vejledningen på skærmen.

Du kan også teste lydforbindelsen. Der sidder typisk en knap på siden af telefonen, som du kan bruge til at skrue op/ned for lyden.

Endelig skal du skrive et par linjer om, hvad du fejler. Følg vejledningen på skærmen. OBS: Du behøver ikke skrive en hel roman – blot et par stikord.

Ellers skal du blot følge den trinvise vejledning på skærmen og trykke på “Næste”-knappen for at gå videre. Og så skulle du gerne nå frem til “køen i venteværelset”.

Når det bliver din tur, vil lægen dukke op på skærmen – du kan både se og høre lægen.

Bemærk, at der kan gå et øjeblik, inden der er “hul igennem”, når det bliver din tur.

Videoguide til videokonsultation: