Som gravid følger vi dig tæt med med 4 lægeundersøgelser i løbet af graviditeten.

Første undersøgelse 6.-10. uge

Den første graviditetsundersøgelse er omfattende og indeholder bl.a. udfyldning af svangerskabs- og vandrejournal. Du skal medbringe/lave en urinprøve, der tages blodprøver, måles blodtryk, vægt og højde og du vil blive undersøgt på maven. Ofte vil man også ved denne undersøgelse lave en gynækologisk vurdering.
 
Anden undersøgelse 25. uge
Snak om det hidtidige graviditetsforløb, og om de kommende måneder. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Hjertelyd. Evt. blodprøve.
 
Tredje undersøgelse 32. uge

Vurdering af den generelle trivsel, behov for aflastning, snak om den forestående fødsel og barselsperiode. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Hjertelyd.
 
8 uger efter fødsel
Vurdering af tilstanden efter fødslen. Snak om prævention. Såfremt der er gener fra bristninger, problemer med at holde på vandet/afføring tilbydes gynækologisk undersøgelse. Hvis celleprøveundersøgelsen har været udskudt pga. graviditet, tilbydes dette også.
 
Relevante links: