Notice: Undefined variable: TopbannerTekst in /var/www/vhosts/enghavevej2.dk/public_html/index.php on line 359

 

Graviditets-undersøgelser


 

"Som gravid tilbydes du tæt kontrol i lægehuset.

Der tilbydes som standart 3 lægeundersøgelser under en graviditet,

men døren står altid åbent, hvis der er ekstra behov"

 

Graviditetsundersogelser.jpg

untitled1_1378234671.jpg

 

Første undersøgelse 6-10 uger

Den første graviditetsundersøgelse er omfattende og indeholder bl.a. udfyldning af svangerskabs- og vandrejournal. Du skal medbringe/lave en urinprøve, der tages blodprøver, måles blodtryk, vægt og højde og du vil blive undersøgt på maven. Ofte vil man også ved denne undersøgelse lave en gynækologisk vurdering.

 

Anden undersøgelse 25 uger

Snak om det hidtidige graviditetsforløb, og om de kommende måneder. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Hjertelyd. Evt. blodprøve.

 

Tredje undersøgelse 32 uger

Vurdering af den generelle trivsel, behov for aflastning, snak om den forestående fødsel og barselsperiode. Helbredsundersøgelse med vurdering af livmoders størrelse (udvendig), blodtryk, urinundersøgelse og vejning. Hjertelyd.

 

8 uger efter fødsel

Vurdering af tilstanden efter fødslen. Snak om prævention. Såfremt der er gener fra bristninger, problemer med at holde på vandet/afføring tilbydes gynækologisk undersøgelse. Hvis celleprøveundersøgelsen har været udskudt pga. graviditet, tilbydes dette også.

 

Relevante links:


Lægerne Det Gamle Posthus   |   Enghavevej 2, 1   |   5800 Nyborg   |   Tlf 65 31 08 76
administration