Notice: Undefined variable: TopbannerTekst in /var/www/vhosts/enghavevej2.dk/public_html/index.php on line 359

Børneundersøgelser og vaccinationsprogram


 

"Vi ønsker, at alle børn der er tilknyttet lægehuset, følger de antal forebyggende børneundersøgelser, som anbefales af sundhedsstyrrelsen"

 

Borneundersogelser.jpg

 

 

Børnevaccinationsprogrammet

 

Bornevaccinationsprogram.jpg

Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde, evt. i form af MFR-vaccination.

1)Angiver samtidig børneundersøgelse
2)Pneumokokvaccine
3)Til børn som er ældre end 4 år pr. 1. april 2008. Ophører 2016
4)Se EPI-NYT 28-32/14

 

"Alle børn i alderen 0 til 5 år tilbydes helbredsundersøgelser hos lægen. De første 2 undersøgelser hvor barnet er spædt, bliver det undersøgt grundigt fra top-til-tå, mens der ved de senere undersøgelser ofte fokuseres på enkelte områder"

 

Spædbarnet

Spædbarnet må gerne lige have spist, når det kommer til undersøgelse, så er det ofte mere tilfreds. Det gør ikke noget at barnet sover. Barnet vil blive undersøgt hos lægen, hvor det blandt andet vil blive vejet og få målt længde. Det vigtig at mor eller far hele tiden er tæt på barnet så det føler sig trygt. Efter undersøgelsen skal barnet sidde hos en af forældrene, og lægen vaccinerer barnet. Nogle børn reagere ikke på at blive vaccineret, mens andre græder lidt. Uanset hvad, er det hurtig overstået og barnet holder som regel op med at græde efter et halvt minut.

Det større barn

Det er en god idé at forberede det lidt større barn på, at det skal til lægen. Hos lægen vil man spørge ind til barnets udvikling og foretage undersøgelsen, som ofte er kort. Dette indebære også måling af længde og vægt.  Hvis barnet skal vaccineres, foregår dette altid tilsidst når undersøgelsen er færdig. Det anbefales at man har fortalt barnet at det skal vaccineres (de 4- og 5-årige) . Lægen vil typisk selv fortælle barnet om hvad der skal ske. Lokalbedøvende plaster (EMLA-plaster) kan købes på Apoteket, men anbefales ikke til spædbarnet.

 

Relevante links


Lægerne Det Gamle Posthus   |   Enghavevej 2, 1   |   5800 Nyborg   |   Tlf 65 31 08 76
administration